5- دستگاه تصفیه آب زیر سینکی
دستگاه تصفیه آب خانگی زیر سینکی یکی از متداول ترین و مرسوم ترین مدل های دستگاه تصفیه آب خانگی می باشد که نسبت به سایر مدل ها از استقبال بیشتری برخوردار است.
دستگاه تصفیه آب زیر سینکی همانطور که از نامش پیداست در قسمت زیر سینک قرار گرفته و دارای مدل های مختلفی در نحوه تصفیه آب می باشد .
تصفیه آب های زیر سینکی به طور کل به دو دسته تصفیه آب به روش اسمز معکوس و تصفیه آب به روش فیلتراسیون تقسیم می شود .
در مورد روش فیلتراسیون باید این نکات را بیان کنیم که این روش تصفیه توانایی حذف تمامی آلایندگی های آب را نداشته و تنها بخشی از آن ها را مانند شن و ماسه ، گل و لای ، زنگ زدگی های لوله ، کلر و ... را حذف می نماید و مانند سایر مدل های دیگر مانند مدل های دستگاه تصفیه آب سرشیری ، تصفیه آب کیسی فیلتراسیون می باشد .
اصولا اگر دستگاه تصفیه آب دارای هر تعداد فیلتر باشد ولی فاقد فیلتر ممبران و نیز پمپ باشد دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس نبوده بلکه تصفیه آب فیلتراسیون است .
از دستگاه تصفیه آب به روش فیلتراسیون معمولا برای پیش تصفیه استفاده می شود به این نحو که ذرات با قطر بزرگتر توسط این فیلتر ها حذف شده و آب خروجی تصفیه شده در این دستگاه ها مناسب برای تصفیه شدن به روش اسمز معکوس می باشد . در نتیجه صرفا شش فیلتره بودن دستگاه نشان اسمز معکوس بودن تصفیه آب و مناسب بودن آن نیست .
وجود پمپ و فیلتر ممبران هردو برای اینکه دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس باشد لازم و ضروری است و در صورت نبود هریک ، دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس نمی باشد .
بنابراین همانطور که قبلا هم در قسمت تصفیه آب کیسی اشاره کردیم شیوه اسمز معکوس به دلیل توانایی حذف کامل آلاینده های آب نسبت به سایر روش ها از جمله روش فیلتراسیون برتری دارد .
در نتیجه میان مدل های مختلف دستگاه تصفیه آب خانگی زیر سینکی به روش اسمز معکوس Ro با دستگاه تصفیه آب زیر سینکی به روش فیلتراسیون ، دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس مناسب تر می باشد .
حال سوال نهایی این است میان دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس پنج مرحله ای با دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس شش مرحله ای کدام مناسب تر می باشد ؟
در روش اسمز معکوس فیلتر ممبران بیشتر آلاینده های آب چه فیزیکی و چه شیمیایی را به طور کامل حذف می نماید در نتیجه بخشی از املاح مفید موجود در آب نیز توسط این فیلتر خواه ناخواه حذف می شود بنابراین آب بیش از حد مجاز تصفیه شده و تقریبا آب مقطر می شود و طعم آب به تلخی میزند که در دراز مدت باعث ایجاد ناراحتی در افراد می شود .
برای جلوگیری از تلخ شدن طعم آب و نیز برگرداندن املاح مفیدی که از آب حذف شده است از یک فیلتر به نام فیلتر مینرال یا مواد معدنی استفاده می شود که با عبور آب از این فیلتر مواد معدنی مورد نیاز بدن به آب افزوده خواهد شد و TDS آب در محدوده مجاز یعنی 30ppm تا 90ppm قرار می گیرد که تلخی آب از بین رفته و آب برای مصرف شرب مناسب می باشد .
در نتیجه باید بگوییم میان مدل های دستگاه تصفیه آب خانگی شش مرحله ای به روش اسمز معکوس و پنج مرحله به روش اسمز معکوس ، دستگاه شش مرحله ای مناسب تر می باشد .
مزایایی دستگاه تصفیه آب زیر سینکی شش مرحله ای به روش اسمز معکوس
- دارای کامل ترین مراحل تصفیه آب نسبت به سایر مدل های دستگاه تصفیه آب خانگی
- قابلیت اضافه شدن فیلتر های دیگر مانند فیلتر ماورای بنفش UV و فیلتر قلیایی به دستگاه در صورت نیاز
- حجم بالای تولید آب تصفیه شده نسبت به سایر دستگاه تصفیه آب ها که می توان از آب تصفیه شده برای دیگر مصارف خوراکی مانند پخت و پز ، شستشوی میوهجات و سبزیجات و ... استفاده نمود .
- در دسترس بودن قطعات و لوازم جانبی آن نسبت به دیگر مدل ها در صورت مستهلک شدن بعضی از قطعات و یا خرابی آن ها و همچنین استفاده از قطعات و فیلتر های سایر برندها به دلیل مشابه بودن.
- قیمت دستگاه تصفیه آب خانگی شش مرحله ای اسمز معکوس نسبت به مدل های کیسی پایین تر می باشد .
- هزینه پایین تر فیلتر های این مدل دستگاه با مدل کیسی
- قابلیت نصب آن به یخچال و نیز جهت مصرف برای آکواریوم با توجه به حجم بالای تولید آب تصفیه شده در صورت نیاز و نیز گرفتن خروجی های بیشتر از دستگاه
و ...
این نکته را نیز باید در مورد دستگاه تصفیه آب شش مرحله ای اسمز معکوس بیان داشت که قابلیت جابجایی را در صورت تعویض محل سکونت دارد.
معایب دستگاه تصفیه آب شش مرحله ای اسمز معکوس زیر سینکی
- نیاز فضای بیشتر نسبت به سایر مدل ها
- تخصصی تر بودن نصب آن با توجه به مدل های دیگر
برتری های دستگاه تصفیه آب شش مرحله ای زیر سنیکی با دستگاه تصفیه آب شش مرحله ای کیسی
همان طور که بیان کردیم دستگاه تصفیه آب کیسی شکیل تر از دستگاه تصفیه آب زیر سینکی می باشد به این دلیل که مدل کیسی در محلی که قابل مشاهده توسط دیگران مانند میهمانان است قرار می گیرد اما در مدل زیر سینکی به دلیل محل نصب نیازی به شکیل بودن ندارد و همین باعث گرانتر بودن مدل کیسی نسبت به مدل زیر سینکی شده است .
اما تفاوت مهم این دو مدل دستگاه تصفیه آب باهم مانند تفاوت کامپیوتر های شخصی با لپ تاپ ها می باشد .
در کامپیوتر های شخصی قابلیت ارتقا و تعویض تمام قطعات و یا افزودن قطعه ای وجود دارد در صورتی که در لپ تاپ ها این امکان بسیار محدود می باشد .
همینطور در دستگاه های تصفیه آب زیر سینکی قابلیت ارتقا و تعویض به دلیل باز بودن دست مصرف کننده وجود دارد اما در مدل های کیسی چنین امکانی نیست به طور مثال در صورت نیاز به تعویض شیر یا مخزن دستگاه تصفیه آب شما می توانید قطعات آن را به وفور در بازار بیابید و در صورت نبودن برند مورد نظر خود می توانید از مدل های مشابه استفاده کنید در صورتی که چنین امکانی برای تصفیه آب های کیسی به دلیل خاص بود شیر و نیز حجم مخزن هریک از برنده به این سادگی ها امکان پذیر نمی باشد .
نتیجه گیری
با توجه به مدل های مختلف دستگاه تصفیه آب بهترین دستگاه تصفیه آب که داری کامل ترین سیکل تصفیه آب باشد و نسبت به هزینه ای که پرداخت می نماییم مقرون به صرفه باشد مدل دستگاه تصفیه آب شش مرحله ای اسمز معکوس زیر سینکی می باشد البته دستگاه تصفیه آب شش مرحله ای اسمز معکوس کیسی نیز تفاوتی با دستگاه های شش مرحله ای اسمز معکوس زیر سینکی با توجه به مزایا و معایبشان ندارد .
در انتها امیدواریم توانسته باشیم در انتخاب مدل مناسب دستگاه تصفیه آب به شما خوانندگان عزیز کمکی هرچند کوچک کرده باشیم .
برای مشاوره ، انتخاب و نیز خرید دستگاه تصفیه آب خانگی مناسب می توانید
با شماره های 77654870 – 77654805 و یا با شماره همراه 09126121230 تماس حاصل نمایید
همواره پاسخگوی شما عزیزان هستیم